Ingrediente:
- 2 foi de placinta
- 400 gr ton din conserva (eu am folosit de la Sun Food, si in ulei si in suc propriu)
- 1 ceapa
- 2 linguri sos de legume
- 4 linguri boabe de porumb
- 3 linguri cascaval ras
- 1 lingura pasta de tomate
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 2 crengute rosii cherry
- 1ou
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Desfacem conservele si le scurgem de ulei.
Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume.
Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa scada toata zeama.
Tragem de pe foc, 5 minute pentru a se racori, apoi incorporam boabele de porumb si cascavalul ras.
Ungem prima foaie de placinta cu ulei, punem cealalta peste si le impaturim in jumatate.
Intr-un vas rotund, cu diametrul de 20 cm, asezam foile, punem umplutura, o nivelam, iar marginile foilor le rasucim spre interior creand o burdura.
Batem oul spuma si cu un pensonas ungem placinta.
Deasupra asezam rosii cherry, spalate.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si este gata de servit.
Sa aveti pofta!