joi, 14 iulie 2022

Muschiulet de porc cu rosii cherry si mozzarella

 
Daca va doriti ceva simplu, de vara, sa nu stati prea mult langa aragaz si foarte, dar foarte gustos, va recomand acest muschiulet, care iese senzational. Cu putine ingrediente, iese bun si pe placul la toata familia, de la mic la mare. Este o reteta ce imi place sa o pregatesc in moc special in acest sezon. Sa o incercati si voi! In loc de muschiulet de porc, puteti folosi piept de pui sau de curcan.

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 mana buna de rosii cherry
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 150 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce/iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
Mod de preparare:
Spalati muschiuletul, il stergeti cu niste servetele.
Il taiati in doua, il condimentati cu sare, piper, oregano si boia dulce (sau iute).
Masati bine pe ambele parti.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti muschiuletul taiat.
Ii rumeniti bine pe ambele parti.
Adaugati rosiile cherry spalate si curatate de codite, sotati 1 minut.
Adaugati crema de branza, mai lasati 1-2 minute pe foc.
Rasturnati totul intr-o tava micuta (vas yena, de ceramica).
Mozzarella o taiati felii, o puneti peste muschiulet.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Cand branza este topita si usor gratinata, preparatul este gata.
Scoateti din cuptor si serviti.
Presarati patrunjel verde tocat deasupra.
Bagati putina paine in sosul din tava si savurati totul!
Pofta buna!