- 600 gr faina
- 2 oua
- 2 linguri unt
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- circa 10-12 linguri iaurt simplu
- 1 cub mic drojdie ( 25 grame)
- coaja de portocala rasa
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
- nuca macinata
- topping de ciocolata
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald, pentru a fi la temperatura camerei.
Faina o punem intr-un bol.
Batem ouale spuma cu un praf de sare.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar.
Iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il incalzim putin, dar foarte putin (sa nu il faceti fierbinte ca nu e bun).
Peste faina presaram zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale, drojdia si le amestecam putin.
Punem si untul, mai moale sa fie, apoi coaja de portocala rasa.
Incorporam bine toate acestea, apoi adaugam iaurt caldut putin cate putin si framantam.
Punem cat sa obtinem consistenta dorita la aluat. Sa fie un aluat elastic si nelipicios.
Framantam bine, apoi acoperim bolul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul sa creasca la loc cald.
Dupa ce a crescut suficient incepem sa il modelam.
Presaram niste faina alba pe masa de lucru.
Rupem o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul apoi cu cu gura unui pahar decupam gogosile (sau le faceti cum doriti).
Punem intr-o tigaie ulei la incins, ceva mai multisor, apoi punem rand pe rand gogosile la facut.
Cand sunt gata le scoatem intr-un bol, in care punem niste servetele de bucatarie si le presaram cu zahar pudra.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul de lucrat.
Ne punem o portie pe o farfurie, punem topping de ciocolata si deasupra nuca macinata.
Sunt o minunatie!!! Sa aveti pofta!!