Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Pentru crema:
- 450 gr crema de branza (eu am folosit Delaco, crema de branza cu smantana)
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- coaja rasa de la o lamaie mica
- dulceata de capsuni
- zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia.
Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma.
Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Rasturnati aluatul, il nivelati si introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12-14 minute.
Cand este gata, scoateti blatul din cuptor, il desprindeti de pe foaia de copt si il rulati atunci fierbinte.
Il inveliti intr-un prosop curat de bucatarie si il lasati sa se raceasca.
Crema:
Crema de branza rece o mixati cu zaharul pudra.
Adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.
Din loc in loc, puneti dulceata cu o lingurita.
Rulati bine, apoi il inveliti in folie si strangeti bine la capete.
Dati rulada la rece 2-3 ore, apoi o portionati si o pudrati cu zahar.
Acum este numai buna de servit!
Pofta buna!