Ingrediente:
- 7 bucati de pui (am folosit copanele si pulpe superioare)
- 2 cepe verzi
- 1/2 ardei rosu
- 8 cartofi noi potriviti
- 2-3 linguri suc de rosii de casa
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului de tot puful.
Le spalam si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii.
Curatam cartofii si ii spalam.
Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia puteti adauga si 1-2 linguri ulei, eu am preferam doar grasimea ce o lasa puiul).
Le rumenin pe ambele parti, apoi punem ceapa verde si ardeiul.
Turnam jumatate de cana cu apa si condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugam cartofii si foaia de dafin rupta in doua.
Acoperim totul cu un capac.
Mai turnam apa fierbinte cand aceasta scade de tot, mai invartim bucatile de pui.
Cand sunt bine patrunse atat carnea cat si cartofii, punem sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat.
Amestecam bine si lasam sa scada bine lichidul, sa obtinem un sos.
Cand este gata, tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Simplu, nu?
Sa aveti pofta!