Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 linguri zahar
- 125 gr margarina la pachet
- 200 gr faina
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- 4-5 linguri apa rece
- 170 gr zahar
- 150 gr margarina la pachet
- 150 gr faina
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 bol cu prune
- 1 borcan mic cu visine fara samburi
- zahar pudra
Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.
Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.
Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.
Crumble:
Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.
Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul.
Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...