Ingrediente:
- 3 oua mari
- 100 gr indulcitor natural pulbere 1:2 (sau 200 gr zahar)
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
- 150 gr iaurt grecesc
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- 170 gr faina
- 1 praf de copt
- esenta de lamaie pentru un plus de aroma (asta este optionala)
Mod de preparare:
Topiti untul, il amestecati cu uleiul.
Separati ouale, galbenusurile le mixati cu indulcitorul, pana se albesc.
Adaugati amestecul de unt-ulei, amestecati usor, apoi incorporati iaurtul.
Puneti coaja rasa de lamaie si zeama, dar si esenta.
Praful de copt il amestecati separat cu faina si le cerneti.
Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma.
Peste compozitia de galbenusuri, puneti jumatate din faina, jumatate din spuma de albusuri, amestecati usor cu o paleta.
Adaugati restul de faina si albus spuma, amestecati cu paleta, tot usor, pana sunt incorporate.
Intr-o tava de briose puneti hartiute.
Le umpleti cu compozitia de briose. Mie mi-au iesit 12 briose mari.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade.
In 23-25 de minute sunt gata, dar faceti testul cu scobitoarea.
Le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreasca si serviti.
Le puteti face si o glazura de lamaie sau sa puneti niste ciocolata alba topita. Eu le-am preferat simple.
Pofta buna!