Ingrediente:
- 250 gr paste (eu am folosit melcisori)
- 500 gr branza de vaci
- 4 oua
- 3 linguri pline cu smantana
- 8 linguri zahar
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 100 gr stafide
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc.
Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cam 5-6 minute.
Ouale le puneti intr-un bol, le mixati spuma cu zaharul.
Adaugati smantana, apoi branza de vaci faramitata.
Incorporati vanilia si coaja rasa de lamaie, iar la final puneti si stafidele.
Pastele fierte, le rasturnati intr-o sita, le scurgeti bine de apa.
Le rasturanti peste compozitia de branza si amestecati bine cu o paleta.
Pregatiti un vas ceramic (eu am folosit doua mai mici), rasturnati compozitia si nivelati.
Introduceti budinca in cuptorul incins, la 180 de grade.
Dupa 35-40 de minute ar trebui sa fie coapta si cu o crusta usor aurie.
O scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin si serviti.
Pofta buna!