luni, 9 mai 2022

Budinca de paste cu branza de vaci si stafide

 
Acesta este desertul cel mai des ce il pregatesc. De ce? Pentru ca paste am mai mereu in casa si se mai nimereste sa primesc branza de vaci cateodata si nu vreau sa o congelez. Si ce facem? Budinca cu branza! Dar este foarte buna, aromata, de multe ori ai mei mananca cate o bucata si inlocuiesc o masa, pentru ca sunt si satioase. Stiu, fiecare are varianta lui, pune aromele care ii plac, cu sau fara stafide, cu ciocolata, fructe uscate, dar merita pregatita.

Ingrediente:

  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori)
  • 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 linguri pline cu smantana
  • 8 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 gr stafide
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc.
Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cam 5-6 minute.
Ouale le puneti intr-un bol, le mixati spuma cu zaharul.
Adaugati smantana, apoi branza de vaci faramitata.
Incorporati vanilia si coaja rasa de lamaie, iar la final puneti si stafidele.
Pastele fierte, le rasturnati intr-o sita, le scurgeti bine de apa.
Le rasturanti peste compozitia de branza si amestecati bine cu o paleta.
Pregatiti un vas ceramic (eu am folosit doua mai mici), rasturnati compozitia si nivelati.
Introduceti budinca in cuptorul incins, la 180 de grade.
Dupa 35-40 de minute ar trebui sa fie coapta si cu o crusta usor aurie.
O scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin si serviti.
Pofta buna!