sâmbătă, 27 iunie 2015

Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Adoram papanasii, ne plac atat de mult, ca daca ar fi dupa noi, am manca aproape zilnic, dar ne abtinem ca au ceva calorii :D...Hai ca va las si voua cativa si sper sa va placa!

Ingrediente:
  • 350 gr branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 2 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • 270-320 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure (sau alta dulceata ce va place)
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti branza, zaharul, ouale si le mixati pana obtineti o crema.
Adaugati praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.
Cerneti faina, incepeti sa o turnati in ploaie si framantati, la inceput amestecati cu lingura, apoi puteti framanta cu mana.
Veti obtine un aluat omogen, usor lipicos. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina. 
Chiar daca o sa fiti tentati sa mai puneti faina, nu mai puneti.

Il lasati la odihnit 15 minute la frigider.
Presarati faina pe masa de lucru, rupeti bucati de aluat si formati niste inele mai mari si cateva bilute.
Intr-o tigaie incingeti ceva mai mult ulei, puneti papanasii.
Ii rumeniti la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti.

Ii scoateti pe un platou pe niste servetele de bucatarie.
Ii lasati 5 minute sa se racoreasca, puneti smantana peste, dulceata de mure si serviti.
Sa aveti pofta!