Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 4 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 8 linguri zahar)
- 150 gr sana
- 60 ml ulei
- 1 lingura cu varf cacao
- 1 lingura cu varf cappucino pudra (fara zahar am pus eu)
- 11 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema cappucino:
- 500 ml lapte
- 4 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 8 linguri zahar)
- 4 linguri si 1/2 amidon
- 2 linguri cappucino pudra (fara zahar)
- 150 gr unt
- 250-300 gr visine fara samburi (congelate sau proaspete)
Pentru crema decor:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri crema coffeenella (sau 3 linguri nutella amestecata cu putin cappucino pudra sau ness, daca nu aveti aceasta crema)
- 1 cappucino pregatit si rece pentru insiropat
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati spuma albusurile cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul, mixati pana bezeaua devine ferma.
Separat mixati galbenusurile cu uleiul, apoi puneti sana, praful de copt si cappucino.
Cerneti faina cu cacaoa si le adaugati si pe aceastea.
Peste compozitia de galbenusuri puneti jumatate din bezea, amestecati usor cu o paleta, apoi incorporati restul de bezea.
Imparititi compozitia in 3 boluri in mod egal.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm.
Turnati prima parte de compozite, o nivelati.
Coaceti foaia de blat 12 minute, in cuptorul incins, la 180 de grade.
La fel procedati si cu celelalte doua.
Le lasati sa se raceasca.
Crema cappucino:
Intr-o cratita turnati laptele.
Adaugati indulcitorul, amidonul si praful de cappucino.
Transferati totul pe foc, focul sa fie dat la mic, invartiti continuu cu un tel.
Cand s-a ingrosat, o dati deoparte si adaugati untul.
Amestecati pana este complet topit untul si incorporat.
Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca
Rece, o mixati 1-2 minute.
Asezati prima foiae de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau.
O insiropati, puneti jumatate din crema, o nivelati, asezati visine din loc in loc.
Asezati a doua foaie, insiropati, puneti restul de crema si visine.
Deasupra puneti ultima foaie si insiropati.
Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Eu prefer sa il las peste noapte, daca nu e graba.
Crema pentru decor:
Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana devine usor spumoasa.
Adaugati crema coffeenella, mai mixati putin.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul.
Imbracati cu crema de decor tot tortul.
Decorati dupa bunul plac.
Eu am avut folie de transfer cu model, asa ca am topit putina ciocolata cu lapte fara zahar si am pus pe folie.
Am dar la rece si am obtinut acele patratele de ciocolata cu model.
Pofta buna!