joi, 2 august 2018

Budinca cu dovlecei si branza

Ce mai pregatim din dovlecei? Fac destul de des dovlecei, in special acum cand este timpul lor. Fie pane, umpluti, chiftele sau cu oua, asa ca trebuia altceva. Am optat pentru o gustare foarte buna, satioasa si o puteti lua la pachet oriunde mergeti! Nu este nici o sofisticarie si poate fi servita calda sau rece! Sa vedem daca va place reteta si daca o incercati si voi!

Ingrediente:
  • 800 gr dovlecei
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr cas de oi
  • 6 oua
  • 1 ceapa verde, doar foile
  • 1 ardei kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 5 linguri faina
  • 100 gr pastrama de porc
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spalati bine dovleceii, indepartati capetele.
Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs.
Branza de vaci o faramitati cu mana, casul il dati pe razatoarea mare.
Ceapa verde o taiati rondele, ardeiul kapia il faceti cubulete.
Mararul si patrunjelul, le tocati marunt.
Pastrama de porc o taiati cuburi potrivite.
Intr-un bol bateti ouale spuma.
Adaugati branza de vaci si casul.
Incorporati dovleceii scursi, apoi pastrama, ardeiul kapia si ceapa verde.
La final puneti faina, praful de copt si verdeata tocata.
Presarati sare si piper dupa gust.

Tapetati o tava de 23/23 cm cu hartie de copt.
Turnati compozitia, o nivelati bine.

Introduceti budinca in cuptorul incins, la 180 de grade.
O lasati pana se rumeneste frumos deasupra, dar sa fie bine facuta. Verificati cu o scobitoare.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca.
O portionati si serviti!
Sa aveti pofta!