duminică, 14 septembrie 2025

Conopida pane

 
Cum a venit toamna, a aparut si una din legumele acestui sezon si anume conopida! Recunosc, mie nu prea imi place, niciodata nu m-a incantat, insa ai mei mananca conopida, asa ca le mai pregatesc lor, ca sa diversific meniul cat mai mult. De aceasta data m-am oprit la banala conopida pane, pe care efectiv au devorat-o cu putin mustar. Cand m-am uitat pe platou seara, mai erau cateva bucatele ratacite. E clar, trebuie sa mai fac!

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 2-3 oua
  • 4-5 linguri faina alba
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalati conopida, o desfaceti buchetele mici. 
Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca, dati drumul la conopida, o fierbeti la foc potrivit, cam 5-6 minute, sa nu o faceti prea moale.
O rasturnati intr-o sita, o lasati sa se scurga de apa si sa se racoreasa.
Intr-un bol mic bateti ouale spuma, cu sare si piper. Daca doriti, puteti pune si putina pudra de usturoi.
Pe o farfurie puneti faina alba, pe alta puneti pesmet.
Asezati o tigaie pe foc, turnati ulei.
Treceti fiecare buchet de conopida prin faina, ou si la final prin pesmet.
Le puneti la prajit in uleiul incins, le rumeniti la foc potrivit.

Le intoarceti si pe cealalta parte si cand sunt rumenite pe ambele parti, le scoateti pe un platou, pe care puneti niste servetele de bucatarie.

Se serveste calda (desi merge si rece) cu rosii, cu mustar, sa nu mai spun cu un sos cheddar ce minunata ar fi.
Pofta buna!