duminică, 10 iulie 2022

Chec cu visine si frisca

 
Daca tot suntem in sezonul visinelor, am zis sa pregatesc si eu ceva bun cu ele, ceva simplu, asa cum imi place mie. Si cum aveam pofta de un chec, aceasta reteta a venit la fix. Frisca inceputa cerea folosita, visinele din punga la fel, le-am combinat, a iesit ceva delicios. Iar glazura de ciocolata a fost ca si cireasa de pe tort! Simplu de multe ori inseamna foarte bun!

Ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 120 gr zahar brun
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 40 ml ulie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita vanilie
  • o mana plina cu visine
  • 40 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare.
Incepeti sa le mixati pana se spumeaza.
Adaugati zaharu brun, mixati la viteza mare pana este complet topit.
Incorporati smantana pentru frisca, apoi uleiul si vanilia.
Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati treptat, amestecati usor cu o paleta de silicon.
Visinele spalate le curatati de codite si samburi.
Tapetati o tava de chec (12/25 cm) cu ulei, faina, turnati compozitia de chec.
Deasupra asezati visinele.
Introduceti checul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute.
Cand este frumos rumenit, faceti testul cu scobitoarea.
Daca este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Ciocolata o rupeti bucatele, o amestecati cu cele 3 linguri de frisca, le puneti la topit pe baie de aburi.
Amestecati continuu cu o paleta si cand ciocolata este complet topita, o dati deoparte.
Glazurati checul, lasati sa se intareasca ciocolata.
Portionati si serviti!
Pofta buna!