Stiti cat de grozava este aceasta tarta cu crema de lamaie si fructe de padure proaspete? Trebuie sa o incercati ca sa aflati! Este o incantare, mai ales sa fie servita de la rece in aceste zile calduroase! Iar fructele de padure ii dau o savoare aparte!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 gr unt
- 1 ou
- 3 linguri sana
- 270 gr faina
- 1 lingurita vanilie
- un praf de sare
Pentru crema de lamaie:
- 600 ml lapte
- 5 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- 100 gr ciocolata cu lamaie
- 100 gr unt 80% grasime
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 linguri zeama de lamaie
- fructe de padure
Mod de preparare:
Aluatul:
Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi.
Adaugati oul, sana si amestecati.
Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen.
Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta.
Intindeti o foaie din aluat, sa fie cat tava.
O asezati in tava, apasati bine cu degetele, indepartati surplusul de pe margini.
O intepati cu furculita din loc in loc, o dati la rece, pentru o ora si jumatate.
Dupa acest timp, o bagati in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana crusta devine aurie.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de lamaie:
Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul.
Amestecati bine, transferati cratita pe foc.
Invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luati de pe foc, adaugati ciocolata si amestecati pana este complet topita.
Acoperiti crema cu folie, o dati la rece.
Cand crema s-a racit, o mixati usor, apoi adaugati untul de la temperatura camerei si le incorporati.
La final adaugati coaja rasa de lamaie si zeama, mai mixati putin.
Turnati crema in crusta rece de aluat, o nivelati.
Deasupra asezati fructe de padure, frunze de menta, iar eu am mai pus si niste decoratiuni de ciocolata cu capsuni.
O dati la rece pentru 1-2 ore, apoi portionati si serviti.
Pofta buna!