Ingrediente:
- 4 oua
- 3 linguri ulei
- 5 linguri lapte
- 7 linguri faina
- 100 gr gorgonzola
- 250 gr spanac tocat congelat (sau proaspat)
- 1 ardei kapia
- 4 linguri boabe de porumb
- 1 cutie sprot in ulei (eu am folosit Podravka)
- 1/2 legatura marar verde
- sare
- piper
- 1 lingurita cu varf praf de copt
Mod de preparare:
Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati.
Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Branza gorgonzola o taiati patrate micute.
Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul.
Puneti cateva servetele pe o farfurie, rasturnati pestele, ca sa absoarba cat mai mult din ulei.
Mararul verde il tocati marunt.
Galbenusurile le mixati cu putina sare si piper.
Adaugati uleiul, apoi laptele.
Puneti faina treptat, praful de copt, amestecati bine.
Adaugati spanacul bine scurs, ardeiul kapia, mararul si amestecati.
Acum puneti gorgonzola taiata, boabele de porumb, iar la final sprotul. Nu maruntiti pestele inainte, pentru ca se va face bucati dupa ce invartiti in compozitie.
Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma.
Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati bine cu o spatula de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, rasturnati compozitia obtinuta.
Introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este patruns checul.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racoreasca.
Il portionati si serviti.
Este bun atat cald, dar si rece merge foarte bine.
Sa aveti pofta!