sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Clatite cu branza si bezea

 
Oare cui nu ii plac aceste clatite minunate? Sunt atat de delicioase, ca nu te poti opri la o singura clatita, trebuie sa mananci macar doua! Este adevarat, ca au cam multe calorii, dar o data, de doua ori pe an, nu cred ca ingrasa asa mult! Eu am ales sa le pregatesc cu indulcitor, dar stiti ca puteti folosi si zahar, in aceeasi cantitate. Trebuie sa le pregatiti si voi, nu puteti rata asa bunatate! 

Ingrediente:

Pentru umplutura de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 5-6 linguri indulcitor pulbere (Green Sugar am folosit)
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocale
Mai aveti nevoie:
  • 12 clatite (reteta aici)
  • 3 oua mari
  • 4-5 linguri cu varf smantana de tara
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 linguri indulcitor pentru bezea
Mod de preparare:
Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde.
Umplutura de branza:
Mixati branza cu ouale si indulcitorul.
Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate.
Separati cele 3 oua.
Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia.
Adaugati smantana si le amestecati bine.
Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati. 
Procedati astfel pana umpleti toate clatitele.
Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase.
Asezati clatitele umplute una langa alta.
Deasupra turnati amestecul cu smantana.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
In acest timp pregatiti bezeaua:
Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma.
Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma.
Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele.
Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.
Sa aveti pofta!