Ingrediente:
Pentru cheesecake:
- 150 gr biscuiti simpli
- 80 gr unt
- 270 gr branza de vaci
- 150 gr crema de branza
- 3 linguri smantana
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 40 gr ciocolata alba
- 2 lingurite vanilie
- coaja rasa de portocala
- 200 gr ananas rondele din compot (eu am folosit compot de ananas de la Sun Food)
- 300 ml zeama de compot de ananas (eu am avut doar 250 ml si am completat cu apa pana la 300 ml)
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura coaja rasa de portocala
Cheesecake-ul:
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.
Untul il topim pe baie de aburi.
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit.
Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale.
Branza de vaci o punem intr-un bol cu creama de branza, smantana si le mixam bine.
Adaugam ouale, zaharul, le incorporam.
La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele, vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecam bine totul.
Aceasta compozitie o turnam peste baza de biscuiti.
Introducem cheesecake-ul in cuptorul incins, undeva la 160 de grade, pentru 50-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 45 de minute, sa vedem cat mai trebuie copt.
Sosul:
Rondelele de ananas le taiem cubulete.
Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze.
Adaugam zeama de compot, bucatile de ananas si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, cam 7-8 minute, timp in care mai amestecam.
La final dizolvam amidonul cu doua linguri de apa rece, il turnam peste sos, amestecam pana se ingroasa putin. Nu va asteptati sa se ingroase ca o budinca.
Luam sosul de pe foc, adaugam coaja rasa de portocala, il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.
Scoatem cheesecake-ul de la frigider, turnam sos peste el, il decoram cu frunzulite de menta, apoi taiem si servim.
Noi am mai pus sos si dupa ce am taiat felii, ca am avut de unde.
Sa aveti pofta!