luni, 5 decembrie 2016

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

Cu siguranta am mai zis, ador cheesecake-urile la rece. Mi se par atat de simplu de facut, atat de versatile si delicioase. De cate ori am facut un astfel de cheesecake, mereu am avut succes cu el la cei dragi. Acesta a fost facut pentru o aniversare, plimbat putin pe drum, dar am ajuns cu el intact si ne-am infruptat din el pana la ultima firimitura.

Ingrediente:
Pentru crusta:
  • 300 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 5 linguri lapte
 Pentru crema:
  • 300 gr crema de branza (eu am folosit crema de branza pufoasa Delaco)
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 4 linguri apa
 Pentru jeleu:
  • 350 gr fructe de padure
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
 Pentru decor:
  • cateva fructe de padure
  • ciocolata alba taiata bucatele
  • ciocolata cu lapte taiata bucatele
  • topping de caramel
Mod de preparare:
Crusta:
Topim untul, il lasam sa se racoreaca.
Biscuitii ii maruntim in robot.
Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele.

Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou.
Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il bagam in frigider.
Jeleul:
Oprim cateva fructe pentru decor, nu foarte multe.
Intr-o cratita, punem restul de fructe cu zaharul, le transferam pe foc.
Lasam sa clocoteasca 2-3 minute, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il adaugam peste fructe si amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Cand s-a ingrosat, tragem cratita de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreaca jeleul.
Scoatem custa de la frigider, punem jeleul, il nivelam, apoi bagam iar la frigider.
Crema:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam laptele treptat.
Punem amidonul si invartim bine pana este complet dizolvat.
Rasturnam tot amestecul intr-o cratita cu frundul mai gros, il punem pe foc.
Amestecam continuu cu un tel si cand s-a ingrosat crema, o luam de pe foc.
O acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Mixam usor crema de branza, adaugam crema fiarta rece, le incorporam bine.
Adaugam si vanilia.
Gelatina o punem la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O incorporam in crema obtinuta.

Scoatem platoul din frigider, iar peste jeleu turnam crema.

Dam cheesecake-ul la rece 4-5 ore sau chiar peste noapte.
Il scoatem, il decoram cu fructe, bucati de ciocolata alba si ciocolata cu lapte, apoi il stropim cu putin topping de caramel.
Il portionam si servim.
Pofta buna!






Luna cadourilor si un premiu frumos de la Bunatati Din Natura



  A sosit luna cadourilor, luna in care vrem sa daruim si aducem zambete.
  Si cei de la Bunatati Din Natura s-au gandit sa va aduca un zambet si au un dar tare frumos pentru voi.
  Sa ne amintim de zilele frumoase de Craciun, de casa impodobita, de fericirea copiilor care il asteapta cu nerabdare pe Mos Craciun, de bunatatile trudite de mamele noastre pe care noi le serveam cu mare drag alaturi de familie.
  Ce preparat din copilarie vi-l doriti pe masa de Craciun? Asteptam sa impartasiti cu noi reteta cea mai draga voua din copilarie.
  Raspundeti la aceasta intrebare intr-un comentariu pe blog, incepand de astazi pana pe 11 decembrie.
  Vom alege cel mai frumos raspuns, reteta detaliata cel mai armonios in care sa includeti si amintirile voastre din copilarie ce va duc cu gandul de ea.
   In ce consta premiul? Este minunat, eu va spun de pe acum:
  •  Un sirop natural din cirese albe;
  • Un sos picant;
  • Un carnetel de retete;
  • O paturica cu motive de iarna; 
  • O felicitare vintage. 

  Asteptam cu drag  retetele si povestile voastre.