Ingrediente:
- 4 oua
- 3 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri lapte
- 5 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 1 bolisor visine
- 100 ml frisca lichida
- 80 gr ciocolata cu lapte (puteti pune si amaruie, eu nu aveam)
- fulgi de ciocolata alba
Spalam visinele, le curatam de samburi.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta.
Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem visinele, iar deasupra turnam compozitia usor.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam prajitura la copt pana devine aurie deasupra, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Glazura:
Intr-o cratita mai groasa punem ciocolata rupta bucatele, cu frisca lichida si o transferam pe foc.
Lasam pe foc pana ciocolata este topita.
O tragem de pe aragaz, lasam sa sa raceasca 2-3 minute, apoi gaurim prajitura cu un bat de frigarui si turnam glazura usor.
O lasam la tempertura camerei sa se raceasca, presaram fulgi de ciocolata alba apoi o dam la frigider.
Pofta buna!