luni, 23 februarie 2015

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata


Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 15 linguri de lapte
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 210 gr faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de rom
Pentru glazura:
  • 90 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata alba
  • 100 gr miam miam cu cafea sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • nuca de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma.
Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta de silicon in compozitia cu galbenusuri.
Ungem cu unt o tava, o tapetam cu hartie de copt de 24/37 cm.
Turnam compozitia, o nivelam, introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 30-35 de minute, facem testul cu scobitorea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O taiem bucati potrivite.
Glazura:
Rupem ciocolata alba si cea amaruie intr-un bol de inox.
O punem pe baie de aburi pana se topeste.
Luam vasul de pe foc, adaugam miam miam-ul, de la temperatura camerei, amestecam.
Cu o lingurita punem pe fiecare bucata de negresa glazura, apoi decoram cu nuca de cocos.

Pofta buna!