Ingrediente:
Pentru aluat:
- 280 gr cartofi curatati
- 1 ou
- 1 lingura lapte batut
- 2 linguri ulei de masline
- 280 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Umplutura:
- 1 cutie ciuperci taiate
- 120 gr bacon cubulete
- 150 gr mozzarella
- 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
Mod de preparare:
Aluatul:
Cartofii ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca.
Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut.
La final adaugati sarea, praful de copt si faina.
Framantati un aluat omogen.
Umplutura:
Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor.
Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa.
Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete.
Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale.
Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta.
Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele.
O intepati cu furculita din loc in loc.
Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul.
Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, 35-40 de minute, pana se rumeneste.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.
Poate fi servita atat calda, cat si rece.
Pofta buna!