luni, 3 februarie 2020

Tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o zi, am sa o pregatesc si eu, pentru ca mi-a placut mult! Avand cam tot ce imi trebuia prin frigider si cum imi doream ceva pentru dimineata, m-am pus pe facut tarta! Daca ati sti cat de buna a iesit si gustoasa! Imediat am golit tava! Cica trebuia sa fac portie dubla!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 280 gr cartofi curatati
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
Umplutura:
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 120 gr bacon cubulete
  • 150 gr mozzarella
  • 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
Mod de preparare:
Aluatul:
Cartofii ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca.
Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut.
La final adaugati sarea, praful de copt si faina.
Framantati un aluat omogen.
Umplutura:
Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor.
Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa.
Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete.
Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale.
Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta.
Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele.
O intepati cu furculita din loc in loc.
Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul.
Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, 35-40 de minute, pana se rumeneste.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.
Poate fi servita atat calda, cat si rece.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu