Ingrediente:
- 1.3 kg pulpa de vita
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei potocaliu
- 2 foi de dafin
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingura amestec legume natural
- sare
- piper
- 1/2 cana suc de rosii de casa
- 2 linguri pasta de kapia cu gogosari
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Ardeiul portocaliu si galben, ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati cuburi.
Conectati aparatul la o sursa de curent.
Setati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si apasati butonul Start/Stop.
Puneti uleiul, carnea si le sotati.
Adaugati ceapa, boiaua dulce, amestecul de legume, foile de dafin si invartiti.
Dupa 2-3 minute, puneti morcovii, ardeii, sare si piper.
Amestecati si mai lasati pana se termina timpul setat.
Apasati Start/Stop.
Puneti sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia si 1/2 cana cu apa.
Amestecati totul, puneti capacul si invartiti pana este blocat. Aveti grija ca supapa de aburi sa fie inchisa.
Apasati functia Meat/Stew, presiunea High si un timp de 50 de minute. Acum apasati butonul Start/Stop.
Lasati sa se pregateasca tocanita, pana timpul este gata.
Scoateti aparatul din priza, lasati 10 minute sa se odihneasca, apoi cu o paleta de lemn, deschideti supapa de aburi.
Cand este eliminat in totalitate aburul, deschideti capacul.
Iese atat de frageda carnea, ca si daca nu aveti dinti, tot o puteti manca :D...
Daca vi se pare ca are prea mult lichid, mai setati functia Brown/Saute si ii mai dati cateva clocote. La mine nu a mai fost necesar.
A iesit o tocanita grozava si poate fi servita cu piure, orez, murati sau ce va mai place!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu