Ingrediente:
Pentru crema de ciocolata:
- 500 ml bautura Joya soia de ciocolata
- 3 linguri amidon
- 1 lingura cacao
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 4 linguri zahar
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
- 6 capsuni
- 10 capsuni
- 3-4 linguri apa
- 1 lingurita rasa amidon
- 3-4 linguri zahar
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml.
Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom.
Restul de lapte il punem la fiert intr-un ceaun.
Cand da in clocot, il tragem de pe foc, incorporam amestecul cu amidon, punem iar pe foc si amestecam continuu pana devine ca o budinca.
Capsunile le spalam, le tamponam cu un servet de bucatarie si indepartam cozile.
Pregatim 6 forme mici din silicon de briose, punem cate o lingura de crema de ciocolata, capsunile le asezam cu varful in jos si le acoperim cu restul de crema.
Le lasam putin la racorit si le bagam la frigider pana a 2 a zi.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunile, indepartam cozile si le taiem cubulete mici.
Le asezam intr-o craticioara, punem zaharul si apa.
Acest amestec il asezam pe aragaz la foc potrivit cam 1 minut, adaugam amidonul si amestecam pana obtinem un sos grosut apoi il lasam la racorit.
Dupa ce crema s-a racit bine, rasturnam pe o farfurie, deasupra venim cu niste sos si servim.
Sa aveti pofta!