Ingrediente:
- partea alba de la o ceapa verde
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei rosu
- 250 gr rosii decojite
- 2 oua
- sare
- piper
- 1 varf de cutit busuioc uscat
- patrunjel verde
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalam ceapa si o taiem rondele.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.
Incingem uleiul intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele.
Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit.
Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.
Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!
Sa aveti pofta!