luni, 7 octombrie 2013

Piept de pui cu cartofi la tigaie

Cand vine vorba de mancare pentru mine este o problema pentru ca nu mananc chiar orice, sa zicem sunt putin mofturoasa si nici organismul meu nu mai suporta toate alimentele asa ca alta data, insa daca am piept de pui in casa e clar ca totul e bine. Asa si asta seara, scosesem o bucatica de piept pui sa imi pregatesc ceva pentru cina si pana la urma am ajuns la acest preparat simplu dar pe care l-am devorat cu adevarat pe tot. Sper ca o sa va placa si voua si o sa-l incercati!

Ingrediente:
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 2 cartofi
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, o inabusim 2 minute la foc potrivit, apoi bucatile de pui.
Turnam 1/2 cana de apa, condimentam cu sare, piper, oregano, acoperim cu un capac si lasam pana scade apa.
Punem bucatile de ardei, mai punem putina apa si dupa 5 mine adaugam cartofii.


Din acest moment picuram cate putina apa si tot lasam sa scada.
Cand sunt patrunse atat carnea cat si cartofii incorporam pasta de tomate si mai lasam pe foc circa 2 minute.


Curatam usturoiul, il tocam marunt si il punem peste mancare.
Lasam sa stea 5 minute acoperita cu capac apoi putem servi.
Simplu dar un deliciu pentru mine va spun sincer!
Pofta buna!