- 5-6 cartofi
- 1 piept de pui dezosat
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 200 gr rosii in suc propriu
- 2 linguri ulei
- 1 canita supa de legume
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
- 130 gr cascaval
- patrunjel verde
- 1 lingurita unt
Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Rosiile le tocam maruntel.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi puiul il inabusim 3-4 minute pe ambele parti.
Adaugam ceapa si morcovul, iar dupa vreo 3 minute supa de legume.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, oregano si lasam sa scada pe jumatate zeama.
Punem apoi rosiile, mai dam doua- trei clocote si tragem tigaia de pe foc ( trebuie sa mai raman putina zeama sa nu fie scazut de tot puiul).
Ungem un vas termorezistent cu unt.
Punem cartofii (mai oprim 5-6 linguri doar), putin cascaval ras, puiul scazut, cartofii opriti iar deasupra imprastiem tot cascavalul.
Spalam patrunjelul verde, il tocam si presaram deasupra.
Bagam vasul in cuptor pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Cand deasupra se formeaza o crusta aurie inseamna ca preparatul este gata.
Scoateti vasul, lasati putin la racorit si serviti.
Pofta buna dragilor!