Aluat:
Mai intai pregatim aluatul:
Intr-un bol am asezat untul cu galbenusurile, zaharul si le-am incorporat putin.
Faina o amestecam separat cu cacaoa, zaharul vanilat si praful de copt.
Turnam acest amestec in bolul cu unt.
Adaugam si esenta, amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Il impartim in doua bile, le invelim in folie alimentara si le dam in congelator, cam pentru 10 minute cat pregatim crema.
Crema:
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma.
Adaugam galbenusurile, apoi zaharul treptat si mixam bine, pana ce, acesta din urma se topeste.
Punem coaja rasa de portocala, esenta, iar la urma branza pe care o faramitam cu mana.
Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.
Scoatem bilele de aluat din congelator.
Luam o tava dreptunghiulara (24/37cm), o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.
Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.
Asezam crema de branza usor, cu lingura din loc in loc, apoi o nivelam.
Deasupra radem a 2 a bucata de aluat, acoperind bine branza.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute.
Cand o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Eu am lasat sa sa raceasca, am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.
Sursa de inspiratie
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta rom
- 2 linguri cacao
- 400 gr faina
- 650 gr branza de vaci
- 3 oua + 2 albusuri
- 150 gr zahar
- 1 esenta vanilie
- coaja rasa de la o portocala
Mai intai pregatim aluatul:
Intr-un bol am asezat untul cu galbenusurile, zaharul si le-am incorporat putin.
Faina o amestecam separat cu cacaoa, zaharul vanilat si praful de copt.
Turnam acest amestec in bolul cu unt.
Adaugam si esenta, amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Il impartim in doua bile, le invelim in folie alimentara si le dam in congelator, cam pentru 10 minute cat pregatim crema.
Crema:
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma.
Adaugam galbenusurile, apoi zaharul treptat si mixam bine, pana ce, acesta din urma se topeste.
Punem coaja rasa de portocala, esenta, iar la urma branza pe care o faramitam cu mana.
Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.
Scoatem bilele de aluat din congelator.
Luam o tava dreptunghiulara (24/37cm), o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.
Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.
Asezam crema de branza usor, cu lingura din loc in loc, apoi o nivelam.
Deasupra radem a 2 a bucata de aluat, acoperind bine branza.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute.
Cand o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Eu am lasat sa sa raceasca, am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.
Sursa de inspiratie