- 500 ml lapte
- 70 gr gris
- 1 plic zahar vanilat
- 4-5 linguri zahar
- 1 lingurita unt
- jumatate de sticluta esenta de vanilie
- putina coaja de lamaie rasa
- dulceata de visine
Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel).
Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si incepem sa punem grisul.
Il turnam in ploaie si invartim foarte repede cu un tel.
Lasam sa fiarba putin,pana se ingroasa,apoi punem esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Punem si untul si il omogenizam cu grisul.
Luam de pe foc laptele cu gris si il acoperim doua minute,pentru ca sa se aromatizeze de la lamaie .
Asezam in boluri,iar deasupra punem dulceata de visine.
Simplu,dar bun,zic eu!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu