- 600 gr muschi de porc
- 2 ardei galbeni
- 2 ardei kapia
- 1 gogosar
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 -3 linguri ulei
- sare
- piper
- jumatate lingurita boia de ardei dulce
- 2-3 linguri pasta de rosii facuta in casa
- patrunjel verde
Luam bucata de carne si o spalam .
O tamponam bine cu niste serveste si o taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Cand s-a incins, puneti carnea si o rumeniti 1-2 minute pe fiecare parte.
Curatam ceapa si o tocam maruntel.
Rosiile le spalam, le decojim si le taiem feliute pe lung.
Ardeii si gogosarul ii curatam de seminte, ii taiem fasii, apoi cubulete.
Dupa ce am rumenit carnea, punem legumele si le sotam cam 2 minute.
Adaugam cam 2 cani de apa fierbinte (daca o sa mai fie nevoie, mai puneti pe parcurs), acoperim oala si lasam totul sa fiarba la foc potrivit.
Cand carnea si legumele sunt bine facute, condimentam mancarica cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Adaugam si pasta de rosii si mai dam 2-3 clocote.
Fie scadeti mancarea bine bine, fie o lasati putin mai in zeama (depinde de gusturi).
Cand este gata, deasupra puneti putin patrunjel verde tocat si lasati 2 minute acoperita cratita!
Serviti calda, fie simpla, fie langa un orez (cum am facut eu), niste cartofi nature si ce mai doriti!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu