Ingrediente:
- 7 cartofi potriviti
- 2 cutii de ton de 160 gr fiecare in ulei de masline
- 12 masline negre fara samburi
- 1 castravete murat mai mare (sau 2 mai mici)
- 1 ardei kapia
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura plina maioneza de post (sau cu oua)
Mod de preparare:
Spalati cartofii, ii puneti la fiert in coaja.
Ii verificati si cand sunt fierti, ii scoateti pe o farfurie la racorit.
Tonul il desfaceti si il scurgeti cat mai bine de ulei.
Maslinele le taiati felii.
Castravetele murat il taiati in doua pe lungime, apoi il feliati.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati bucati potrivite.
Ceapa verde curata si spalata, o taiati rondele.
Dupa ce s-au racorit cartofii, ii decojiti si ii taiati cuburi potrivite.
Intr-un bol puneti ceapa verde cu ardeiul si castravetele curat.
Amestecati putin, adaugati tonul, maslinele, presarati sare, piper si puneti maioneza.
Adaugati cartofii, stropiti cu zeama de lamaie si amestecati usor.
Este gata pentru a fi servita.
Ii puteti adauga si oua fierte, daca doriti, eu am pregatit-o pentru aceste zile de miercuri si vineri, cu dezlegare la peste, de asta am pregatit-o in varianta de post.
Pofta buna!