Ingrediente:
- 10 ciuperci mai mari
- foile de la 3 cepe verzi
- 3-4 rosii decojite
- 1 lingurita pasta de gogosari cu kapia
- sare
- piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 2 linguri ulei
- 3 crengute marar verde
Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele.
Foile de ceapa verde le spalam, le taiem rondele, iar coditele de ciuperci le tocam.
Rosiile decojite le facem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul al incins, adaugam ceapa verde si coditele de ciuperci.
Le inabusim 4-5 minute, punem rosiile, pasta de gogosari cu kapia si o canita cu apa.
Dam gust cu sare, piper si lasam sa scada la foc potrivit.
Tragem tigaia de pe foc cand nu mai este zeama deloc, presaram busuiocul uscat si mararul verde tocat.
Punem hartie de copt intr-o tava si asezam ciupercile.
Cu o lingurita punem umplutura in ciuperci apoi le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Le intepam cu o furculita sa vedem cand sunt patrunse si daca intra cu usurinta inseamna ca sunt gata si le scoatem din cuptor.
Pofta buna!