Ingrediente:
Pentru briose:
- 4 oua
- 3/4 de cana zahar
- 1 cana lapte
- 50 ml ulei
- 50 gr unt
- 350 gr faina
- coaja rasa de la 1 lime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- un praf de sare
Pentru crema:
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 100 gr smantana de tara
- 4 linguri zahar pudra vanilat
- coaja rasa de la 1 lime
- gem de capsuni
Pentru decor:
- capsuni
- bete de ciocolata cu menta
- frunze de menta
- sclipici auriu comestibil
Mod de preparare:
Briosele:
Topiti untul, il lasati sa se racoreasca.
Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare.
Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand continuu pana zaharul este bine topit.
Adaugati uleiul si untul topit.
Incorporati laptele.
Amestecati praful de copt cu bicarbonatul intr-un bolisor, stingeti cu zeama de lamaie, turnati peste compozitia de mai sus.
Cerneti faina, o incorporati treptat, iar la final puneti coaja rasa de lime.
Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute.
Turnati in fiecare compozitie de briose, dar nu le umpleti mai mult de 3/4.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Procedati astfel pana terminati toate briosele de copt. Mie mi-au iesit 18 bucati, potrivite ca marime.
Crema:
Mixati mascarponele cu zaharul pudra.
Adaugati frisca lichida rece, coaja de lime si mai mixati putin, dar nu sa fie gata crema.
La final adaugati smantana si mai mixati pana crema devine spumoasa. Aveti grija sa nu mixati prea tare si sa devina prea groasa.
Luati briosele reci, le faceti o mica scobitura in mijloc, cu o lingurita.
In scobitura puneti gem de capsuni.
Puneti crema intr-un pos, ornati briosele.
Le pudrati cu sclipici auriu, apoi le decorati cu bucati de capsuni, bete de ciocolata si frunze de menta.
Se pastreaza la rece, dar acoperite pentru a nu se usca.
Sa aveti pofta!
PS: Din miezul brioselor scobite, pregatiti un desert la pahar. Puneti putin din crema de mai sus, ceva fructe sau gem si iese un deliciu!