Ingrediente:
- 200 gr paste (eu am folosit spirale)
- 500 gr ficatei de pui
- 1/2 ardei galben
- 1 ceapa
- 1 catel mare de usturoi
- 1 cutie rosii decojite intregi (400 gr)
- 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
- sare
- piper
- 1 lingurita unt
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- patrunjel verde
Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.
Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper.
Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie.
Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul galben il taiem fasii lunguiete, iar catelul de usturoi curatat il facem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele pregatite mai sus si le inabusim 2-3 minute.
Rosiile le scoatem din cutie, le tocam marunt si le incorporam peste legumele inabusite.
Mai adaugam 1/2 cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, sare si piper dupa gust.
Acoperim cu cu capac si lasam sa fiarba sosul pana este bine scazut.
Spre final dam drumul ficateilor in sos, presaram busuiocul, amestecam usor si mai lasam circa 1 minut pe foc.
Intr-o oala punem apa, sare si o transferam pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca dam drumul pastelor.
Le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem de apa.
Pastele le servim cu ficateii in sos si presaram patrunjel verde toct desupra.
Pofta buna!