Ingredinte:
Pentru aluat:
- 250 ml apa minerala
- 250 ml ulei
- 25 gr drojdie
- 1 lingura zahar
- coaja rasa de portocala
- 1 praf de sare
- 800-900 gr faina
- 120 ml ulei
- 5-6 linguri faina
- 1.2 kg mere
- 5-6 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 2-3 linguri ulei
- zahar pudra
Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.
Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul si zaharul vanilat.
Le punem pe foc si le lasam pana scad bine, iar spre final adaugam scortisoara mai lasam 1 minut pe foc si tragem umplutura deoparte lasand-o sa se raceasca.
Aluatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, coaja rasa de portocala si un praf de sare.
Le amestecam putin, apoi turnam putina faina si drojdia.
Incepem sa incorporam faina, treptat, pana aluatul este bine incorporat si elastic (mie mi-au intrat fix 900 de gr).
Vom obtine o bila pe care o impartim in 3 parti.
Pentru uns foile:
Intr-un ibric amestecam uleiul cu faina, le punem pe foc si amestecam pana obtinem o pasta.
Intindem prima bucata de aluat intr-o foaie subtire o ungem cu pasta obtinuta (pasta o impartim tot in 3 parti egale) apoi o rulam. La fel procedam si cu celelalte. Le invelim in folie alimentara si le dam 1 ora la frigider.
Dupa ce a trecut acest timp, scoatem prima foaie si o taiem in bucati cam de 3 cm ( puteti taia aluatul in bucati mai mici, mai mari in functie de cat de mari faceti cornurile).
Framantam in mana fiecare bucata, le intindem pe rand in foi subtirele, punem 1 lingura plina de umplutura, o intindem, rulam apoi le dam forma de cornuri.
Procedam astfel cu toate cele 3 rulouri de aluat.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile dar cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana devin putin aurii.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi mari de cornuri, 26 de bucati.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar si le acoperim cu folie alimentara.
Se pastreaza fragede si o saptamana.
Pofta buna.
Alice fata draga multumesc mult pentru reteta. Am facut acest aluat deja de doua ori si este preferatul meu.
Scumpa mea ce ma bucur ca le-ai facut, dar cel mai mult ma bucur ca va plac! Si noua ne plac tare mult si dupa cum iti spuneam, reteta e de la bunicii mei. Anul asta am facut si eu dupa mai bine de 15 ani de cand nu am mai gustat asa ceva. Abia am recapatat reteta de la bunicul meu care are 83 de ani. ma bucur mult si te imbratisez cu drag! Si iti promit ca la prima vizita la Falticeni, te caut sa te imbratisez!
RăspundețiȘtergereAlice eu am mai facut ceva asemanator acum vreo 2 ani dar am uitat complet. Insa reteta ta m-a cucerit sincera sa fiu. Mi-ar face mare placere sa te cunosc si personal sa stii. Te imbratisez si multumesc inca o data.
ȘtergereMinunate!! Se vede cat sunt de pufoase, cred ca au un gust nemaipomenit!!
RăspundețiȘtergereYuummy :)
Dana nu pot sa zic decat ca sunt super delicioase!
ȘtergereCe bun ar fi un corn langa cafeaua mea! :)
RăspundețiȘtergereMeri te servesc cu mare drag!
ȘtergereCe mult imi plac !:)
RăspundețiȘtergereMa bucur Adina!
ȘtergereImmmmmmmmmm , bun ar fi acum un ... teanc de cornuri :)) ptr gustarea mea de la orele 17 , ms Rocs .
RăspundețiȘtergereDiana am sosit mai tarziu de ora 17 dar sper ca mai vrei cornuri. Te pup!
ȘtergereRocs, pune deoparte si pt mine vreo 2-3 ca nu mai pot de pofta!! :X Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereHai ca le-am ascuns undeva intr-un coltisor sa nu le vada nimeni:)). Pup!
ȘtergereCum sa nu ... uite , acum ar fi numai bune , ce zici ? :) or mai fi din cele ascunse ptr Deyu ?:d
RăspundețiȘtergereIntotdeauna este mai bun ce e al altuia, asta e sigur ;)
Ștergere:)):)):))
Ștergerepfiii ...ce cornuri bune ai facut Rocsy!!!! ...
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult Diana!
Ștergere