- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 1 ardei galben
- 2 cepe verzi
- 3 rosii
- patrunjel verde
- 5-6 cartofi noi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- patrunjel uscat
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o spalam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Ardeiul il spalam, scoatem cotorul, semintele si il facem patratele.
Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul, il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa.
Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper.
Luam cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus.
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita apoi putem servi.