Zilele astea am sa va povestesc si o sa va si arat cateva retete pregatite intr-o noua jucarie ce si-a facut aparitia la mine in bucatarie,
Crock Pot Slow. De fapt este o oala electirca, o oala in care preparatele se fac la foc lent iar legumele, carnea isi pastreaza aroma lor fara ca fierberea sa le-o schimbe. Este fain faptul ca pui toate ingredientele in oala, apesi doua butoane si mancarea se gateste singura, iar tu in acest timp iti faci alte treburi, te duci in oras, la coafor si unde mai vrei. Aaaa, mi-a mai placut o chestie, ca nu trebuie sa ma coc langa aragaz pe zilele astea caniculare, nu am avut parte de abur, ce mai la deal la vale, e super tare acest aparat. In plus, are o functie de "Pastrare la cald", cand mancarea se termina aparatul trece automat la aceasta functie si mentine mancarea calda cam 6 ore. O sa vin cu cateva retete zilele acestea, pregatite la
Crock Pot Slow care sper sa va placa si de ce nu, poate cu timpul va achizitionati si voi unul.
Ingrediente:
- 4 oua
- 6 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 1/2 cana lapte (cana de 250 ml)
- 10 linguri faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
- 5-6 prune
- 15 alune de padure
- zahar pudra
Mod de preparare:
Separam ouale, mixam albusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul treptat, apoi laptele.
Incorporam praful de copt, esenta, si faina cernuta.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si amestecam cele doua compozitii cu o paleta de silicon.
Spalam prunele, le taiem in sferturi, decojim alunele de padure si le taiem jumatati.
Ungem oala aparatului cu unt, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, punem bucatile de prune si alunele.
Bagam aparatul in priza, punem capacul, setam modul Low, timpul de pregatire 2 ore.
Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem aparatul din priza, luam capacul si o lasam sa se raceasca.
Pudram prajitura cu zahar, ornam cu felii de prune si servim.
Puteti pregati aceasta prajitura si in cuptorul normal al aragazului.