Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
Crema:
- 500 gr branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr smantana
- 4 linguri zahar pudra
- 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 200 gr capsuni congelate
- 18 piscoturi
- compot de visine pentru insiropat
- 4-5 patratele de ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.
Blatul:
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc.
Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata.
Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.
Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam.
Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema.
Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.
Sa aveti pofta!