Ingrediente:
- 1 ceapa uscata
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1 felie radacina telina
- 1 ardei rosu
- 2 cartofi
- 300 gr hribi (eu am folosit congelati)
- 100 gr mazare la conserva (sau congelata)
- 3 linguri sos de gogosari de casa
- 1 lingura bulion
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingura amestec legume uscate
- 1 foaie dafin
- 1 cana cu bors
- patrunjel verde
- leustean verde
Mod de preparare:
Hribii ii puneti la dezghetat de seara si ii taiati bucati potrivite. Nu aruncati zeama lasata de aceastia, o folositi la ciorba.
Ceapa uscata si curatata o tocati marunt, iar cea verde o taiati rondele.
Morcovul curatat, ardeiul rosu, ii taiati cubulete.
Telina o taiati cubulete mici.
Cartofii curatati ii taiati cuburi potrivite.
Intr-o cratita puneti uleiul si o transferati pe foc.
Adaugati ceapa, ceapa verde, morcovul, telina si ardeiul.
Sotati totul la foc potrivit 4-5 minute.
Presarati sare, piper, puneti si bulionul, amestecati bine.
Adaugati apa calda (sau supa de legume), cam 2,5 litri.
Acum puneti si legumele uscate, foaia de dafin.
Acoperiti si lasati sa fiarba cam 15-20 de minute.
Dupa acest timp, dati drumul cartofilor, hribilor taiati cu tot cu zeama lasata, adaugati si mazarea.
Lasati sa fiarba pana cartofii sunt patrunsi.
Acum este momentul de puneti sosul de gogosari si borsul fierbinte (bors puneti in functie de cat de acra serviti voi ciorba).
Gustati daca mai este nevoie de sare si piper.
Mai dati cateva clocote si trageti oala cu ciorba de pe foc.
Tocati patrunjel si leustean verde, le presarati deasupra.
Amestecati, acoperiti oala pentru 10 minute, sa isi ia ciorba din aroma verdeturilor.
Este gata pentru servire.
Pofta buna!