miercuri, 12 februarie 2020

Briose cu ton si masline

Zilele trecute eram in pana de idei, parca nu stiam ce sa mai pregatesc, ceva pentru dimineata! Mi-am amintit ca vazusem aceste briose la Diana, m-am uitat ce am prin frigider si le-am facut si eu! Am facut mici modificari la ingrediente si au iesit aceste bunatati, care sunt destul de consistente, potrivite chiar si pentru mese festive! Puteti folosi si alt peste, maslinele pot fi negre, verzi sau care va plac. Vi le recomand si voua cu drag! Multumesc pentru reteta, Diana!

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 gr iaurt
  • 100 gr masline negre
  • 150 gr ton, scurs de sucul propriu
  • 5 linguri mazare fiarta
  • 200 gr faina
  • sare
  • piper
  • rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
Mod de preparare:
Mixati ouale cu sare si piper.
Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine.
Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt.
Maslinele le taiati feliute.
Tonul il maruntiti cu o furculita.
In compozitia de mai sus, adaugati tonul, apoi maslinele si mazarea.
Pregatiti o tava de briose, asezati hartii.
Puneti compozitie, dar nu le umpleti mai mult de 3/4.
Deasupra fiecarei briose, asezati o rosie cherry.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.
Cand sunt gata si rumene, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.
Pofta buna!