Ingrediente:
- 3 oua
- 50 ml ulei de masline
- 250 gr iaurt
- 100 gr masline negre
- 150 gr ton, scurs de sucul propriu
- 5 linguri mazare fiarta
- 200 gr faina
- sare
- piper
- rosii cherry (eu am folosit congelate)
- 1 lingurita cu varf praf de copt
Mod de preparare:
Mixati ouale cu sare si piper.
Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine.
Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt.
Maslinele le taiati feliute.
Tonul il maruntiti cu o furculita.
In compozitia de mai sus, adaugati tonul, apoi maslinele si mazarea.
Pregatiti o tava de briose, asezati hartii.
Puneti compozitie, dar nu le umpleti mai mult de 3/4.
Deasupra fiecarei briose, asezati o rosie cherry.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute.
Cand sunt gata si rumene, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.
Pofta buna!