Ingrediente:
- 300 gr mascarpone
- 150 ml frisca lichida
- 100 gr smantana de tara
- 4 linguri zahar
- 1 plic ness
- 4 linguri crema de whisky de cafea
- 2 lingurite vanilie
- 7-8 piscoturi
- 1 cana de cafea preparata
- fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase.
Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta cremoasa.
Luam putin mai mult de 1/3 din crema si o amestecam cu ness-ul.
Pregatim doua caserole mai mici (sau puteti folosi una singura mai mare).
Punem un strat din crema alba, putina crema cu ness si presaram cativa fulgi de ciocolata.
Piscoturile le trecem usor prin cafeaua rece (nu le dati prea tare prin cafea pentru ca vor ingheta prea tare in congelator) le asezam peste primul strat de creme.
Venim iar cu un strat de crema alba, crema de cafea si iar fulgi de ciocolata.
La fel punem si in a doua caserola, ne orientam sa impartim ingredientele in mod egal.
Punem capacele la caserole, le introducem in congelator pentru 5-6 ore.
Scoatem inghetata cu 10-15 minute inainte de servire, din congelator.
Este prea delicioasa, asa ca merita sa o pregatiti!