sâmbătă, 7 aprilie 2012

Tocanita de urzici

Daca tot suntem in sezonul urzicilor, iar mama este mare iubitoare de urzici, m-am hotarat sa-i pregatesc o tocanita. I-a placut la nebunie, asa ca puteti sa o pregatiti si voi.

Ingrediente:
  • 1 bol cu urzici
  • 1 ceapa
  • 3 rosii in suc propriu
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Luam urzicile una cate una si le curatam.
Le punem intr-un bol si le spalam in foarte multe apa pentru a lasa toata mizeria.
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Cand incepe sa dea in clocot, dam drumul urzicilor si le oparim 4-5 minute nu mai mult.
Le scoatem cu o paleta si le punem intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 3-4 minute la inmuiat.
Adaugam jumatate de cana cu zeama de urzici (apa in care au fiert urzicile) si lasam sa fiarba la foc potrivit vreo 5 minute.
Urzicile bine scurse le tocam.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat cam pe jumatate, punem urzicile.
Le acoperim, le lasam sa scada si sa fie bine patrunse (mai adaugati apa calda daca mai este nevoie).
Curatam usturoiul si il pisam.
Il punem peste urzici, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam circa 1 minut pe foc, inchidem focul.