Daca tot suntem in sezonul urzicilor, iar alor mei le plac urzicile, m-am hotarat sa le pregatesc o tocanita simpla, gustoasa, servita alaturi de o mamaliga. Tare mult le-a placut si au mancat cu asa o pofta, mai , mai ca ma convingeau si pe mine (desi eu nu sunt deloc fana urzici, niciodata nu mi-au placut)!
Ingrediente:
- 1 bol mare cu urzici
- 1 ceapa mare
- 1-2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- mamaliga pentru servit
Luati urzicile una cate una si le curatati de firele de iarba existente, de coditele prea mari. Daca nu va place ca inteapa, folositi manusi.
Le puneti intr-un bol cu apa rece si le spalati. Mai schimbati apa daca sunt prea murdare.
Intr-o oala puneti apa la fiert cu putina sare.
Cand incepe sa dea in clocot, dati drumul urzicilor si le opariti 4-5 minute, nu mai mult.
Le scoateti cu o paleta si le puneti intr-o strecuratoare, pentru a se racori.
Apa in care au fiert, o pastrati pentru moment.
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins, adaugati ceapa.
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins, adaugati ceapa.
Puneti cate putin din zeama in care au fiert urzicile, pana ceapa este bine inmuiata.
Urzicile racorite le tocati, dar nu foarte marunt sau depinde cum va plac.
Peste ceapa bine patrunsa, dati drumul urzicilor.
Urzicile racorite le tocati, dar nu foarte marunt sau depinde cum va plac.
Peste ceapa bine patrunsa, dati drumul urzicilor.
Condimentati cu sare si piper proaspat rasnitat.
Mai completati cu putina zeama.
La foc mic, lasati sa scada lichidul si mai invartiti din cand in cand.
Curatati usturoiul si il tocati marunt.
Il adaugati peste urzici, mai lasati cateva secunde pe foc.
La foc mic, lasati sa scada lichidul si mai invartiti din cand in cand.
Curatati usturoiul si il tocati marunt.
Il adaugati peste urzici, mai lasati cateva secunde pe foc.
Gustati daca mai este nevoie sa condimentati.
Trageti tigaia de pe foc.
Trageti tigaia de pe foc.
Pregatiti si o mamaliga moale, apoi serviti totul cu pofta!