- 2 pulpe de pui
- 3-4 cartofi
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1 morcov
- 1 gogosar mic
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- patrunjel verde
Pulpele de pui le parlim de puf, pe flacara aragazului.
Le spalam bine si le taiem in doua.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cam in 6 bucati (daca sunt mai mici ii taiem doar in 4 bucati).
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosia o curatam de pielita si o facem cubulete.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem bucatele mici.
Gogosarul il spalam, ii scoatem cotorul si semintele si il taiem patratele mici.
Avand toate acestea pregatite ne apucam de preparat tocanita.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam pulpele si le rumenim cate 1 minute pe fiecare parte, apoi adaugam cam 2 cani de apa.
Cand incep sa fiarba, le spumam cu o paleta.
Adaugam legumele: rosiile, ceapa, morcovul si gogosarul.
Lasam totul sa fiarba la foc potrivit si acoperim oala cu un capac.
Cand puiul este mai bine de jumatate fiert, adaugam si cartofii (daca considerati ca a ramas putina zeama, mai adaugati putina apa fierbinte).
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc in continuare, iar spre sfarsit adaugam si pasta de tomate si mai dam doar 2-3 clocote tocanitei.
Tocam niste patrunjel verde, iar cum e gata tocanita, il presaram peste acesta.
Pofta buna! Noi am servit cu o salata de varza alba cu varza rosie!