marți, 14 septembrie 2021

Pancakes cu lamaie si sos de mure

 
Recunosc, niciodata nu am fost tentata sa cumpar mixuri pentru dulciuri de nici un fel. Nici macar nu am citit vreodata pe ambalaj, sa vad macar ce contin. Zilele trecuta am primit un coletel de la Green Sugar, cu ceva mixuri keto. Prima data am citit ingredientele si tare m-am bucurat ca sunt produse de foarte buna calitate, fara coloranti si conservanti. Astazi am folosit mixul pentru gofre, doar ca eu am facut niste pancakes, ca nu am aparat. Au iesit minunate, delicioase si super aromate. In timp ce le coceam, ma intreaba sotul: Ce ai pus acolo, ca ma innebuneste mirosul? Aroma de vanilie ce o contine mixul, plus coaja de lamaie, mi-a parfumat toata bucataria! Iar sosul de mure a fost completarea perfecta!

Ingrediente:

Pentru sosul de mure:
  • 150 gr mure congelata
  • 1 lingura si jumatate indulcitor pudra 1:2 (sau 3 linguri zahar pudra)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Mixati ouale spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine.
Puneti uleiul si sana, le incorporati.
La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si amestecati usor cu un tel.
Ungeti o tigaie cu un strop de ulei, o puneti pe aragaz la incins.
Dati focul la mic.
Puneti cate doua linguri de compozitie pentru fiecare pancakes.
Le intoarceti usor si cand sunt rumenite, le scoateti pe o farfurie.
Mi-au iesit 12 bucati.
Sosul de mure:
Intr-o cratita micuta, puneti murea cu indulcitorul.
Le transferati pe foc, amestecati mereu pana murele isi lasa sucul.
Le mai zdrobiti cu o furculita.
Fierbeti sosul la foc potrivit, pana scade bine lichidul si incepe sa fie mai grosut.
Il luati de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie si amestecati.
Puneti pancakes pe o farfurie, iar deasupra turnati putin sos.
Le serviti calde, pana la ultima firimitura, pentru ca sunt delicioase! 💓