joi, 23 august 2012

Piept de pui cu cartofi si parmenzan la cuptor

Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 cartofi
  • jumatate ardei kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 cana supa de legume
  • busuioc uscat
  • 1 catel usturoi
  • parmezan
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet.
Il taiem bucati nu foarte groase.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati, in functie de cat sunt de mari.
Punem intr-o tava hartie de copt si o ungem cu untul.
Asezam puiul si cartofii, ii condimentam cu sare, piper si busuioc.
Pasta de rosii o amestecam cu supa de legume si punem in tava.
Radem parmezan pe fiecare bucata de pui, iar deasupra asezam bucatele de ardei kapia.
Usturoiul il curatam, il pisam si il imprastiem in tava.
Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins.
Cand este bine patruns atat puiul cat si cartofii, le descoperim si le lasam 10 minute sa se rumeneasca.
Scoatem sa se racoreasca, presaram verdeata si servim.