marți, 12 noiembrie 2013

Mazare cu carnati

Pot sa zic ca nu am facut mazare cu carnati sau nu s-a mai facut in casa de ani buni. Si cum am momente cand nu mai stiu ce sa pregatesc de mancare,  desi parca nu-mi mai vine sa gatesc nimic cand vad ca este asa inchisa vremea si nu am pic de lumina naturala sa imi iese si mie pozele calumea (rau m-am obisnuit doar cu soare si o lumina naturala placuta), zilele astea am cotrobait prin frigider, am vazut ca am niste mazare si m-am gandit sa o pregatesc cu carnati. Tare mult le-a mai placut alor mei, s-a vazut ca nu au mancat de mult acest preparat ;)

Ingrediente:
  • 250 gr carnati taranesti
  • 600 gr mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.
Carnatul il taiem rondele.
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.
Adaugam ceapa, morcovul, le inabusim 2 minute apoi punem ardeiul kapia.
Acoperim toate ingredientele cu apa, condimentam cu putina sare si piper.
Punem un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine facute punem mazarea ( daca este congelata o adaugati mai repede, a mea fiind la cutie, era fiarta si am pus-o mai spre final), boiaua de ardei dulce (daca a scazut prea mult zeama mai adaugati putina apa fierbinte).
Rosiile le trecem prin blender si dupa ce a dat cateva clocote mazarea le incorporam dar si pasta de tomate.
Amestecam bine, mai lasam pe foc 3-4 minute, apoi tragem tigaia deoparte si punem usturoiul curatat si taiat feliute.


Deasupra presaram marar verde tocat.
Pofta buna!