Ingrediente:
- 2 portocale
- 2 kiwi
- 1 para mare
- 1 mar mare
- 1 mango
- 1 compot de fructe tropicale (eu am folosit de la Sun Food)
- 100 ml frica lichida
- 100 gr smantana de tare
- 1 lingurita zahar pudra
- 3 linguri amaretto
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
- fursecuri cu fulgi de ovaz, pregatite in casa, pentru servit
Mod de preparare:
Marul si para le curatam, scoatem cotoarele si le taiem cuburi.
Kiwi le decojim, le taiem bucatele.
Mango il taiem pe jumatate, scoatem samburele, il taiem cuburi si le indepartam de pe coaja.
Intr-un bol amestecam toate fructele pregatite, dar si fructele tropicale fara sirop.
Adaugam esenta de rom, zeama de lamaie, amaretto, amestecam usor si dam salata la frigider pentru o ora.
Intr-un bol punem frisca lichida, smantana, ambele reci de la frigider, zaharul pudra si le mixam pana devin spuma.
Scoatem salata de la frigider, punem in cupe, deasupra dam drumul la o lingura generoasa cu frisca, mai punem un fursec langa si servim.
Pofta buna!