Ingrediente:
- 150 gr icre proaspete, curatate de pielite
- 3 felii de paine
- 3 linguri apa minerala
- 250-300 ml ulei
- 4-5 linguri zeama de lamaie
- 1/2 ceapa rosie
- sare
Mod de preparare:
Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa.
Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa.
Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini.
Il adaugati peste icre, incepeti mixarea.
Adaugati ulei treptat, iar in tot acest timp continuati sa mixati.
Dupa ce ati pus cam jumatate din cantitatea de ulei, adaugati apa minerala, mixati, apoi continuati cu uleiul.
Pe masura ce mixati, icrele se vor albi si vor deveni spumoase.
Dupa ce terminati de incorporat uleiul, adaugati zeama de lamaie si mai mixati putin.
Gustati, mai adaugati sare sau zeama de lamaie, daca credeti ca mai este nevoie.
Ceapa curatata o tocati cat mai marunt.
O puneti peste icre, amestecati cu o paleta.
Le puneti intr-o caserola acoperita si le dati la rece.
Se servesc pe felii de paine prajita, simple, cu o rosie sau cum va plac!
Pofta buna!