luni, 31 decembrie 2012

Tort cu crema de portocale si vanilie


Acum la cumpana dintre ani eu vreau sa va urez La multi ani, iar Noul An sa va aduca sanatate, bucurii, multe impliniri, noroc in viata si sa fiti iubiti ...Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi intotdeauna...

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru crema de portocale:
  • 300 ml suc de portocale stors in casa
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blatul:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.
Lasam blatul pana este copt (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem pe jumatate sa obtinem doua foi.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem faina, zaharul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana nu mai avem nici un cocolos.
Restul de lapte il punem la fiert, iar cand da in clocot turnam usor amestecul de faina si fierbem la foc mic pana obtinem o budinca.
Cand e gata, acoperim cu o folie si lasam pana se raceaste complet.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema, mixam la o viteza mica, iar la final incorporam zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Crema de portocale:
Faina o amestecam cu zaharul si cate linguri de suc de portocale.
Restul de suc il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul de faina si amestecam pe foc pana obtinem o crema ca o budinca.
Acoperim crema si o lasam sa se racesca.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema de portocale, mixam usor, iar la final adaugam coaja rasa de portocala si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Asamblare:
Intr-o tava detasabila punem niste hartie de copt.
Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu putin suc de portocale (stors de voi normal).
Punem jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Peste venim cu crema de portocale, o intindem cu o paleta, apoi restul de crema de vanilie.
Deasupra punem cealalta foaie de blat insiropata.

Il lasam la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.
Frisca o mixam spuma si imbracam tortul cu ea.Oprim doar 3-4 linguri sa o amestecam cu cacaoa si cu ea vom orna marginea de sus a tortului.
Ciocolata o taiem bucatele cu un cutit si "aruncam" pe margini.
Deasupra punem cateva felii de portoale si patratele de ciocolata.
Il dam la rece, apoi servim.




29 de comentarii:

  1. Foarte elegant tortul tau! Happy New Year! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani frumosi si luminosi, plini de bucurii si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani fericiti si plini de realizari!
    Te-am nominalizat pentru blogul anul 2012, asadar te astept la mine sa vezi despre ce-i vb. http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat tortul! La multi ani Rocsi draga, sa ai un an nou minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata !! :)
    La multi ani Rocsy ! Multa sanatate si multe impliniri !
    Te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Mirela..La multi ani si Noul An sa iti aduca tot ce iti doresti tu..Pupici!

      Ștergere
  7. La multi ani!!! Tortul tau pare un deliciu!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată fain și e aromat. La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari Rocsy,arata tare bine tortul tau! pup

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani si un an nou fantastic iti doresc!
    Tortul arata minunat, nu refuz o felie generoasa ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si un An Nou cu bucurii si impliniri.Multumesc pentru aprecieri!

      Ștergere
  11. La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani!Cat de bine arata tortul!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata minunat! Bafta la concurs! Te :-* -a Ina :))

    RăspundețiȘtergere
  14. O frumusete de tort !
    Salvez reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina iti spun cu mana pe inima cred ca a fost primul tort care m-a incantat cu adevarat ca si aspect. Sper sa iti placa si tie!

      Ștergere