Ingrediente:
- 4 foi de napolitana mici
- 250 gr de zahar
- 200 g unt
- 60 gr faina
- 250 ml lapte
- 1 lingurita esenta rom
- alune
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.
Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.
Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.
Peste zaharul caramelizat punem restul de lapte si untul.
Asezam iar cratita pe foc si cand untul s-a topit incorporam amestecul de faina.
Lasam la foc mic, timp in care invartim destul de des in crema iar cand este suficient de inchegata o dam deoparte si o lasam 4-5 minute la racorit.
Punem esenta de rom si amestecam cu o lingura de lemn.
Alunele le tocam cu un cutit.
Pe un tocator punem o foaie de napolitana, o ungem cu crema si presaram alune tocate.
Deasupra punem iar foaie de napolitana, crema, alune si tot asa pana vom obtine o prajitura din 4 foi si 3 randuri de crema.
O acoperim cu folie si o dam la rece.
Se vor inmuia foarte bine foile, iar prajitura va fi un deliciu.
Vreau și eu o prăjitură cu foi de napolitană:).
RăspundețiȘtergereO sa mai fac, doar ca o sa caramelizez mai putin zaharul..Asta l-am scapat putin mai mult:D
ȘtergereSi eu vreau... La multi ani !!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!!
ȘtergereCe bunatate!! De mult voiam reteta asta! Pupici si un an nou cat mai implinit sa te intampine!
RăspundețiȘtergereMultumesc..La multi ani si Noul An sa iti aduca tot ce iti doresti!
ȘtergereMmm, n-am mai papat de cand eram copil. Delicioasa!
RăspundețiȘtergereUn An Nou fericit cu inspiratie si sanatate! Pup
La multi ani si Noul An sa iti aduca sanatate si impliniri!
ȘtergereLa multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!
RăspundețiȘtergereUn An Nou cu bucurii.La multi ani!
ȘtergereLa multi ani Rocsy!! imi place tortul, e pe gustul meu,pupicii!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Diana..Ma bucur mult ca iti place..Pup!
Ștergere